Ramen en deuren Uitbreidingen Verbouwen

4 redenen om een veranda te laten plaatsen

Veranda
Geschreven door admin

Er zijn veel grote voordelen aan een veranda in de tuin. Van het schoon en droog houden van je tuinset, tot de extra schaduw die welkom is tijdens de warme zomers. En een extra bonus: een nieuwe veranda aanschaffen is één van de meest betaalbare verbeteringen een je tuin en woning die je kan doen. Er zijn volop mogelijkheden. Hieronder zie je welke redenen er zijn om zo’n mooie veranda te plaatsen.


1 Vergroten van de leefruimte

Een veranda direct geplaatst aan de woning levert direct meer leefruimte op. Hierdoor spendeer je automatisch meer tijd in de tuin, wat voor weer het ook is. Richt je veranda sfeervol in met een comfortabele loungeset en een mooi buitenkleed. Door dezelfde stijl te hanteren als binnenshuis trek maak je het een geheel.

2 Houd het koel

Zodra de veranda er staat zal je direct merken dat het tijdens warme dagen een stuk koeler is in huis. Maar ook onder de veranda is het heerlijk toeven. Je hebt soms zelfs geen parasol meer nodig in de tuin.

3 Bescherm je tuinmeubelen

Je mooie loungeset of teak tuinset hebben wat te voorduren in de tuin. Door ze onder de veranda te plaatsen bescherm je ze optimaal. Geen verkleuringen meer, vuil of water op het meubilair. Zo gaan ze jaren langer mee.

4 Meerwaarde aan je woning

Een goed gebouwde veranda kan meerwaarde opleveren voor je woning. Het is een belangrijke toevoeging waar veel huiszoekers naar op zoek zijn, als ze een droomhuis willen kopen.

 

Soorten materiaal van de veranda

Nu we de vier grootste voordelen op een rij hebben, is het goed om te weten wat de mogelijkheden voor een veranda in de tuin precies zijn. Je kan kiezen uit drie verschillende materialen: kunststof, aluminium en hout. Dit hangt af van je persoonlijke smaak en je budget. De meeste mensen kiezen voor een aluminium veranda, omdat deze verkrijgbaar zijn in veel soorten kleuren en omdat deze veranda onderhoudsvrij is.

Kunststof veranda’s zijn vaak de meest betaalbare optie. Ze zien er vaak ook goed uit en zijn duurzaam. Voor een echte natuurlijke uitstraling kan je voor de houten veranda kiezen. Deze hebben wel meer onderhoud nodig, maar je kan ze wel zelf in een mooie kleur schilderen. Andere zaken om over na te denken zijn het type dak (dicht of open) en de zijkanten van de veranda. Wil je deze open, half open of gesloten.