Verbouwen Verhuren

Woning verbouwen voor de verhuur of verkoop, wel of niet doen?

Geschreven door admin

Wanneer jouw woning in de verhuur of verkoop gaat wil je het natuurlijk zo snel mogelijk kwijt raken zodat je niet met dubbele kosten gaat zitten. Het gaat natuurlijk makkelijker wanneer de woning er goed en aantrekkelijk uit ziet. Je kunt denken aan de styling van het interieur, maar soms gaat het verder en moet het huis op de schop. Deze verhuurmakelaar uit Amstelveen geeft een paar tips om te kijken wat je kunt verbouwen in het huis.

Niet werkend

Kijk even goed rond in het huis en bedenk en test bepaalde dingen uit, werkt alles nog. Hierbij is het goed om na te denken over bepaalde afvoeren, lampen of kastjes die niet meer werken. Dit zijn essentiële dingen die gerepareerd moeten worden. De potentiële kopers willen niet in een bouwval terechtkomen.

Oud en gebruikt

De dingen die oud en gebruikt zijn in een huis kunnen vaak erg negatief opvallen bij kopers, dit zijn dingen die jezelf niet eens meer ziet. Daarom is het hier goed om bijvoorbeeld een kennis of buurman een rondje te laten lopen. Er zijn zeker onderwerpen waar je op kunt letten, denk aan een oude vloer of trap waar veel krassen in kunnen zitten. Je kunt natuurlijk de hele vloer er uit halen, maar je kunt er vaak beter voor kiezen om hem een likje verf of lak te geven. Zo kan een vloer of trap weer echt als nieuw uitten.

Oubollig

Stel je woont al 20 jaar in het huis en hebt vastgehouden aan je eigen styling dat 20 jaar geleden nog in was. Dit kan er al snel uit gaan zien als erg oubollig voor kopers. Kopers zien graag een woning die ruimtelijk aanvoelt en zo neutraal mogelijk is ingericht. Sloop dus zo nodig de delft blauwe tegeltjes van de wand af. Verf oud hout bijvoorbeeld wit en laat de open haard er weer modern uit zien.

Wanneer deze tips gevolgd worden is het goed mogelijk dat je huis sneller verkocht wordt en is een grote verbouwing niet eens zeer nodig. Details zijn onbewust net zo belangrijk voor kopers.