Groen wonen

Welke zonnepanelen leverancier?

Geschreven door admin

Nederland telt al meer dan 2000 zonnepanelen leveranciers. Dit is ruim 10x zoveel als 5 jaar geleden. Hieruit kun je wel constateren dat de zonnepanelen markt een opmars maakt. Dit komt ook doordat de overheid subsidie beschikbaar stelt om zonnepanelen aan te schaffen.  Maar welke zonnepanelen leverancier moet je nu kiezen?

Dakrichting?

Voordat je zonnepanelen wilt gaan aanschaffen is het allereerst handig om na te gaan of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Hierbij wordt dan vooral gekeken naar welke richting u dak is gepositioneerd. De beste oriëntatie van het dak is het zuiden. Van zuidoost tot zuidwest is het meest gunstig.

Waar moet je op letten?

Daarnaast kunt op verschillende randvoorwaarden letten die belangrijk zijn om mee te nemen in uw aanvraag van zonnepanelen.

  • Denk bijvoorbeeld aan de garantie van de zonnepanelen. Je krijgt bij veel leveranciers 10 tot 15 jaar garantie. Wat inhoud dat de zonnepanelen na een dergelijke tijd als 15 jaar nog steeds 85% van al hun totaal op te vangen energie nog kunnen opvangen.
  • Houden de zonnepanelen leveranciers rekening met obstakels op je dak? Het is belangrijk dat er geen schaduw op de zonnepanelen valt van bijvoorbeeld een dakkapel ofwel een schoorsteen. Dit is namelijk nadelig voor het totaal aan energie wat je kan opwekken.
  • Wat misschien ook niet onbelangrijk is, is niet alleen te letten op prijs, maar ook de locatie van de vestiging van de zonnepanelen leverancier. Het is aan te raden om zonnepanelen offertes aan te vragen van zonnepanelen leveranciers bij jou in de buurt. Mocht je een vraag hebben? Dan kun je altijd gemakkelijk even langs gaan en zij kunnen ook snel bij jou zijn als ze iets zouden moeten komen nakijken.

Het is goed om ook in je omgeving te vragen, aan mensen die al zonnepanelen hebben, wat hun ervaringen zijn met hun zonnepanelen leverancier. Wat vaak ook scheelt in prijs en kwaliteit is om het collectief te doen. Dit wordt vaak ook uit je gemeente geïnitieerd.