Vloeren

Wat leg jij onder je voeten?

Geschreven door Victor

Daarmee bedoelen we natuurlijk in je woning. Er zijn zo veel verschillende opties dat het handig is om even te kijken naar de eigenschappen van de populairste vloeren.

 

Je omgeving naar je hand zetten. Dat is wat je doet wanneer je een nieuw huis betrekt of even flink aan de slag wilt met het aanpakken van je huidige woning. Misschien deugt er iets niet meer of is je smaak inmiddels zo veranderd dat jouw interieur met je mee moet. Even een frisse wind door je leven! Soms zijn het alleen de meubels die aan de kant moeten worden geschoven, maar ook de wanden, plafonds en vloeren kunnen wel eens een metamorfose gebruiken. Laten we eens blijven bij die laatste, want het uitkiezen van een nieuwe ondergrond is helemaal nog niet zo gemakkelijk. Zeker niet wanneer je door de planken de vloer niet meer ziet.

Daar gaan wij even verandering in brengen. En wie weet heb je wel helemaal geen planken nodig!

 

Hout

Het beste van het beste en het mooiste van het mooiste. Dat is natuurlijk ideaal maar dan heb je ook wel het duurste van het duurste en dat is niet echt aantrekkelijk voor mensen die een beetje aan hun portemonnee willen denken. Tenzij geld geen rol speelt, kies je natuurlijk voor marmer of andere imposante plavuizen.

 

Zelfs mensen met een lager budget kunnen zich een luxe uitstraling permitteren. Met hout bijvoorbeeld! Het mooie hieraan is dat je de keuze hebt uit vele uiteenlopende soorten die elk een eigen uitstraling hebben. Kies voor klassiek eiken of industrieel steigerhout. De verschillen zijn immens! Let wel op dat je voldoende afstand bewaart tussen de verschillende onderdelen zodat het hout goed kan werken. Dat wil zeggen krimpen en uiteenzetten wanneer de temperatuur er invloed op heeft. Geef je planken bovendien een lang leven met behulp van vloerolie.

 

Kunststof

Waarom komen we nou met kunststof aanzetten wanneer er ook natuurlijke materialen zijn waar we gebruik van kunnen maken? Omdat er heel veel voordelen aan zitten. Sowieso is kunststof helemaal niet per definitie milieuonvriendelijk. Duurzaam pvc heeft dan ook de toekomst. Je hebt er heel lang plezier van en bent nauwelijks tijd of moeite kwijt aan onderhoud. Neerleggen is ook best gemakkelijk. Gewoon uitrollen en aan de onderkant vastmaken met tape. Bovendien bestaat er click pvc, dat heel gemakkelijk aan elkaar te bevestigen is.

 

Gietvloer

Even iets heel anders. Er bestaan namelijk typen vloer die helemaal niet hoeven te worden vastgenageld, geplakt, gelijmd of uitgerold. Heb je een ondergrond die helemaal waterpas is? Dan hoef je er alleen maar een epoxylaag in jouw favoriete kleur over uit te gieten. Deze zal uiteindelijk stollen en resulteren in een prachtige en onderhoudsarme vloer! Kleine beschadigingen los je op door er gewoon nog een laagje overheen te gieten. Hoe handig wil je het hebben?