Verbouwen

Verhuizen of verbouwen?

Geschreven door admin

Het moment is daar, je voelt je niet helemaal optimaal meer in je woning en wil eigenlijk vertrekken of je woning een opknapbeurt geven. Er zijn verschillende dingen die je moet overwegen als je in deze situatie zit. Je kunt er dus voor kiezen om te verbouwen of te verhuizen.

Verbouwen is slim als u:

Verbouwen is vaak de eerste optie die je overweegt. Als je niet meer kan verbouwen dan kan je altijd nog verhuizen. Verbouwen is bijvoorbeeld slim als je geen goede hoop hebt over de verkoopwaarde van het huis. Wat is mijn huis waard? Is een vraag die steeds meer mensen zich stellen. Een huis kopen en verkopen met een aankoopmakelaar gaat dan ook een stukje makkelijker.

Verbouwen wordt ook vaak gekozen omdat je toch wel erg gehecht bent aan de locatie. Als je niet naar een andere stad of een ander dorp wil dan zit er soms niets anders op, omdat er geen geschikte woningen in de buurt te koop staan bijvoorbeeld. Je kunt ook gewoon kiezen voor een aanbouw om je woning weer de ruimte te geven die je nodig hebt.

Verhuizen is slim als u:

Als je er toch niet uitkomt of als een leuke woning gezien heb dan kies je er waarschijnlijk voor om toch te verhuizen. Dit wordt ook vaak gedaan omdat men een nieuwe baan heeft of als men dichter bij de familie wil gaan wonen. Ook als men een grotere tuin wil of het huis voor een mooie prijs kan verkopen is verhuizen al snel aan de orde.