Verhuizen

Verhuizen met een verhuisbedrijf, waar moet je op letten?

Geschreven door admin

Wellicht wil je het je vrienden niet weer aandoen om je te helpen met verhuizen en heb je besloten het deze keer dus op een andere manier aan te pakken. Je gaat dus voor een verhuisbedrijf zoals Bravo Verhuizingen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon lukraak een verhuisbedrijf in de buurt te kiezen. Toch is het beter om te bekijken wat je in een verhuisbedrijf zoekt voordat je besluit een bedrijf in te huren.

Hoe zitten de kosten van een verhuisbedrijf in elkaar?

Er zijn veel verschillende verhuisbedrijven, en dus is het verstandig om wat verder onderzoek te doen voordat je een verhuisbedrijf uitkiest. Een van de belangrijkste dingen is om te kijken naar de kosten van een verhuisbedrijf Drechtsteden. Zo heb je verhuisbedrijven die werken met een factuur per uur. Dan kijken ze dus naar het aantal verhuizers per uur en de kosten van bijvoorbeeld de vrachtwagen. Daarnaast zijn er ook verhuisbedrijven die één all-in-one prijs rekenen. Het kan je dus veel schelen als je van tevoren bedenkt hoe je wil dat het verhuisbedrijf rekent. Wellicht heb je een klein huisje en kom je voordeliger uit wanneer je kiest voor het ‘ uurtje factuurtje’ dan wanneer je voor de all-in-one optie gaat. Maar, waar moet je nog meer naar kijken wanneer je een verhuisbedrijf wilt inhuren? 

Het kiezen van een verhuisbedrijf

Een van de belangrijkste dingen is om te kijken naar de inhoud die je denkt nodig te hebben. Hoeveel dozen heb je nodig? Hoeveel ruimte heb je nodig in de verhuiswagen voor grote meubels zoals een bank of een eettafel? Verhuisbedrijven sturen vaak iemand langs om dit te laten indexeren maar het kan ook vaak online. Het is dus aan te raden om dit door verschillende bedrijven te laten doen. Op die manier krijg je een goed beeld van wat het je eventueel kan kosten.  Het loont altijd om meerdere offertes aan te vragen. Kijk daarbij goed naar de verschillende specificaties zo weet je zeker dat de inschatting van het verhuisbedrijf juist is. Vind je het fijner om vooraf te betalen, of betaal je liever achteraf? En wil je graag het bedrag overmaken of betaal je liever contant? Verschillende verhuisbedrijven hebben meestal ook verschillende betaalopties. Let daar dus goed op en doe vooral waar jij je fijn bij voelt! Tot slot hebben we nog een belangrijk puntje. Bekijk de website goed en lees de algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf waar je voor wilt kiezen. Vaak zijn verhuisbedrijven verzekerd maar zit er bij schade wel een eigen risico aan vast.

De veilige keuze

Wanneer je een wat duurdere inboedel hebt wil je waarschijnlijk zo min mogelijk risico nemen. Geen probleem, er zijn ook ‘ erkende verhuizers’. Dit zijn verhuisbedrijven die ingeschreven zijn bij een vakbond en ze hebben een wettelijke vervoersvergunning. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om even op zoek te gaan naar recensies en te kijken wat de ervaringen waren van anderen. Weet je zeker dat je de juiste, en veilige keuze hebt gemaakt? Dan kun je aan de slag! Door het hele land zitten verhuisbedrijven. Ga dus nu op zoek naar eentje bij jou in de buurt!