Keuken

Tips voor het omgaan met ijs

Geschreven door admin

Behandel ijs net zoals ze andere soorten voedsel voor voedselveiligheid, sanitair en regelgeving. Een van de grootste misvattingen is dat ijs geen bactrië of virussen kan bezitten omdat het te koud is. Hoewel het niet zo slecht is als een verwarmde omgeving, kan het voor uw klanten net zo gevaarlijk zijn.
Hier zijn een aantal tips voor het verwerken van ijs in een restaurant of commerciële vestiging.

  • 1. Gebruik handschoenen: Als je ijs met blote handen behandelt, kan vuil en kiemen gemakkelijk van het oppervlak van handen naar het ijs worden overgebracht. Deze kruisverontreiniging kan de veiligheid en de gezondheid van uw klanten nadelig beïnvloeden. Handschoenen kunnen ook vervuild raken, dus verwissel regelmatig. Dit zal de overdracht van bacteriën en virussen aanzienlijk verminderen. Meer over ijsmachines voor thuisgebruik? Kijk op onderdelenwinkel.nl voor een ijsmachine en onderdelen.
  • 2. Gebruik altijd een ijsschep: Als u ijsbakjes uit de ijsmachineopslagbak wilt vullen, gebruik dan altijd een ijsschep om het ijs op te tillen. Laat nooit blote handen het ijs aanraken, omdat het kan leiden tot kruisverontreiniging.
  • 3. Spoel de ijsscheppen elke dag schoon: Hoe je de ijsschep opslaat is belangrijk. Bewaar de ijsschoop nooit in de ijsmachine. Dit verhoogt het risico op overdracht van bacteriën en kiemen uit de handgreep. Het is het best om de schep op een speciale houder op te slaan voor gemakkelijke toegang. Het is ook aan te bevelen om de ijsschep elke dag schoon te maken of te reinigen. Dit kan gedaan worden met zeep, met kokend water gieten of de schep in de vaatwasser te doen.
  • 4. Gebruik ijs niet opnieuw: Zodra ijs uit de bak is verwijderd, moet het nooit worden teruggebracht. Wanneer iemand het ijs in een bakje probeert te vullen en het is te veel dan moet het worden weggegooit. Niet terug de bak in. Zodra het ijs iets anders aanraakt, kan het besmet worden en zal moeten worden verwijderd.
  • 5. Maak de ijsmachine eenmaal per maand schoon: Alle ijsmachines hebben een schone modus, maar het is de minst gebruikte optie op elke ijsmachine. Naast de luchtstroom is het belangrijk om de machine te spoelen van onzuiverheden die over tijd verzameld zijn, waardoor je ijs kan vervuilen. Het is een simpel proces en moet worden gedaan met schoonmaakmiddel. De enige echte inspanning is het verwijderen van ijs uit de bak tijdens het schoonmaken, zodat de chemicaliën niet met het ijs mengen voor gebruik. Controleer altijd uw gebruiksaanwijzing om te zien hoe u uw specifieke ijsmachine kunt reinigen.
  • 6. Gebruik een waterfilter: Het maakt niet uit hoe goed je denkt dat je waterkwaliteit is, gebruik een ijsmachine waterfilter. Dit is de goedkoopste lange termijn oplossing die u kunt vinden. Niet alleen zal dit voor een veiliger ijs zorgen, maar zal ook uw machine beter laten lopen, omdat het veel schadelijke elementen zal verwijderen.

    Door deze 6 ijsbehandelings tips te overwegen, zorgt het ervoor dat u schoon, veilig en beter ijs hebt.