Verbouwen

Help mijn aanbouw is verzakt

Geschreven door Victor

Een aanbouw verruimt het huis en creëert een extra ruimte. Je kunt ook huidige ruimtes vergroten zoals de keuken of woonkamer. Een aanbouw vergt wel intensieve werkzaamheden. Het is immers een stuk van je woning dat natuurlijk veilig gebouw moeten worden. Helaas komt het weleens voor dat de aanbouw verzakt. Gelukkig is het duurzaam en snel op te lossen. Benieuwd hoe? Lees hieronder wat de oorzaken, gevolgen en oplossingen zijn van aanbouwverzakkingen.

 

Oorzaak aanbouw verzakken

Een aanbouw verzakking kan verschillende redenen hebben. In veel gevallen heeft het te maken met de fundering. Bij een verzakking van de aanbouw heeft het vaak de volgende oorzaken:

  • Te hoge belasting van de aanbouw op de fundering;
  • De bodemgesteldheid is te slecht. Denk hierbij aan veen- en kleigrond;
    Vochtverlies door verdamping van water. Denk hierbij aan steeds drogere periodes van de klimaatverandering;
  • Funderingstype;
  • Externe factoren zoals verkeer of bouwwerkzaamheden in de buurt.

Bovenstaande oorzaken van verzakking in de aanbouw zijn enkele voorbeelden. Om de exacte oorzaak te achterhalen dient er een funderingsonderzoek gehouden te worden. In veel gevallen kan Duurzaam funderingsherstel, na een gedegen onderzoek, de oorzaak grondig aanpakken.

 

Gevolgen aanbouw verzakken

Doordat de aanbouw verzakt kan er veel gevolgschade aantreden. Denk hierbij aan volgende voorbeelden:

  • Scheuren in de gevel;
  • Klemmende ramen en deuren (seizoensinvloeden nagelaten);
  • Hoogteverschillen;
  • Merkbaar scheve vloeren in de woning.

Bovenstaande voorbeelden zijn niet alleen gevaarlijk maar zorgen ook nog eens voor waardevermindering van het huis. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat het huis onverkoopbaar is geworden. Tevens kunnen deze ‘kleine’ oorzaken grote desastreuze gevolgen krijgen.

 

Verzakking aanbouw oplossen

Gelukkig kun je in veel gevallen aanbouw verzakkingen duurzaam oplossen. Dit is echter wel afhankelijk van de veel factoren. In hoeverre is er schade aangericht? Is het probleem op te lossen? Kunnen de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd? Zomaar enkele vragen die bepalen of een verzakking in de aanbouw hersteld kan worden. Bekijk eens de website duurzaamfunderingsherstel.nl of laat je informeren door experts.