Verlichting

De goedkoopste en beste Energieleveranciers

Sinds de liberalisering van de energiemarkt is het jaarlijks steeds populairder geworden om over te stappen van energieleverancier. Het is dan ook niet zo raar dat energieleveranciers alles eraan doen om jou als nieuwe klant binnen te halen. Zo biedt vrijwel elke energieleverancier op dit moment een welkomstkorting aan en worden de variabele leveringskosten steeds scherper geprijsd. Maar is de goedkoopste energieleverancier wel altijd de beste keuze?

De beste energieleverancier voor jou

Wat de beste energieleverancier voor jou kan niemand voor jou bepalen. Wel kunnen energievergelijkers een aanbeveling doen. Dit doen zij vaak door de gegevens van jou verbruik en de voorkeuren welke jij opgeeft. Sommige consumenten willen jaarlijks overstappen van energie en dan wil je wel een 1-jarig vast energiecontract hebben. Of misschien wil jij wel investeren in een duurzame toekomst en daarom alleen met energieleveranciers in zee gaan welke 100% Nederlandse groene energie leveren. Ons advies is dan ook om als je gebruiker met van een energievergelijker goed in te stellen op jouw voorkeuren voordat je direct de goedkoopste uitkiest.

Hoogste welkomskorting niet altijd de goedkoopste

Belangrijk om te vermelden is dat de hoogste welkomstkorting niet altijd de goedkoopste energieleverancier is. Energie aanbiedingen lijken altijd erg aantrekkelijk, maar zitten in de meeste gevallen wel wat haken en ogen aan. Zo heeft een energiecontract met een lange looptijd vaak de hoogste welkomstkorting. Het nadeel hiervan is dat je alleen het eerste jaar profiteert van een lage energierekening en de jaren daarop de volle mep betaald. Wij raden dan ook altijd om een 1-jarig energiecontract af te sluiten zodat je jaarlijks profiteert van de beste energieprijzen! Ook zal je het verbruik in een energievergelijking goed in moeten vullen zodat je 100% zeker weet dat het de korting waard is. Vaak zijn de variabele leveringskosten hoger bij een energiecontract met hoge welkomstkorting. De energieprijzen vergelijken op het werkelijk verbruik is daarbij dus erg belangrijk.