Interieur

Extra sfeer door een vuurschaal

www.gardenmart.nl
Geschreven door admin

Wat is een vuurschaal?

Het is eigenlijk al uit de naam te halen, een vuurschaal is een schaal waar je een vuurtje in kan stoken. De meeste vuurschalen zijn cirkelvormig, maar er zijn ook vuurschalen met een ovale of vierkante vorm. Uit een grootschalig onderzoek van www.gardenmart.nl is gebleken dat de voorkeur wel uit gaat naar een cirkelvormige vuurschaal. Dat komt mede doordat er meerdere soorten ronde vuurschalen zijn dan ovale en vierkante.

Materiaal en omvang

Vuurschalen zijn er in verschillende maten en van verschillende materialen. De meeste vuurschalen zijn gemaakt van gecoat staal, maar je hebt ze ook van cortenstaal, RVS, gietijzer en aardewerk. Natuurlijk zijn ze in verschillende afmetingen te krijgen, zo kan je een klein schattig vuurschaaltje kopen, maar voor de liefhebbers zijn er ook XL vuurschalen verkrijgbaar. De vlammen in een grote vuurschaal zijn natuurlijk ook groter dan in een kleine vuurschaal. Vaak zie je dat mensen met een wat grotere tuin ook voor een grotere vuurschaal gaan of dat ze in plaats van 1 grote,  2 kleine vuurschalen nemen. Mensen met een wat minder grote tuin kopen ook vaak een minder grote vuurschaal. Het maakt niet uit wat de omvang van uw vuurschaal is, want het is en blijft een feit dat een vuurschaal altijd voor extra sfeer zorgt in de tuin.

Gebruik van de vuurschaal

Het gebruik van de vuurschaal is erg eenvoudig, er moeten alleen wat houtblokken in en dan kan het vuur al aangemaakt worden. Voor de veiligheid van uzelf en uw omgeving is het aan te raden om een emmer zand vlakbij te hebben staan. Als het dan mis gaat kan er meteen zand overheen gegooid worden. De vuurschalen worden niet alleen door particulieren gebruikt, maar ze zijn ook erg populair in de horeca. Vuurschalen zijn erg vaak te zien bij strandhoreca, door zo’n vuurschaal ontstaat er een avontuurlijke sfeer. Ook zijn ze vaak te zien voor de ingang van een sauna, want dat geeft je al een warm gevoel voor dat je  naar binnen gaat.

Onderhoud van de vuurschaal

Het onderhoud van een vuurschaal is erg eenvoudig. Na het gebruik  is het aan te raden om de vuurschaal leeg te gooien, zodat er door de wind niet ineens asresten door uw tuin heen waaien. De schaal kan worden schoongemaakt met een zachte borstel en dient altijd opgeruimd te worden in een droge ruimte, daardoor zal die minder snel slijten of roesten.