Verbouwen

Een wervings- en selectiebureau ontzorgt opdrachtgevers in de bouw

Geschreven door Victor

De bouwsector in Nederland staat vrijwel nooit stil en non-stop worden er nieuwe projecten opgestart waarbij gebouwd moet worden. Vrijwel alle bouwprojecten zijn van tijdelijke aard en dat brengt nogal wat uitdagingen mee voor de opdrachtgever. Het vinden van geschikt en geschoold personeel is dan ook vaak een hele klus en kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er diverse organisaties in Nederland die zijn gespecialiseerd in het werven en selecteren van personeel in de bouw. Deze bedrijven nemen deze zorg volledig uit handen en beschikken vaak over een groot netwerk aan gespecialiseerd personeel dat direct aan de slag kan. Er zijn verschillende contractvormen mogelijk wanneer je met wervings- en selectiebedrijven werkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrijwel elke opdrachtgever hier gebruikt van maakt.

Tip: Werving en Selectie Bouw | Detacheringsbureau Bouw

 

Behoud zelf zeggenschap over wie je wel en niet aan het werk wil hebben

Je mag de werving en selectie van het personeel voor je bouwproject dan wel uitbesteden, dit betekent echter niet dat je alle invloed kwijt bent. Sterker nog, als opdrachtgever ben je degene die bepaalt en de knopen doorhakt, alleen dan zonder zelf al het werk te hoeven doen. De zoekopdracht voor het personeel wordt in samenspraak met het wervings- en selectiebureau afgestemd. Er zijn hierbij nogal wat zaken om in ogenschouw te nemen, zoals onder andere de contractvorm en -duur. Daarna begint de zoektocht naar potentiële kandidaten en bepaal je als opdrachtgever ook aan welke vereisten gedaan moet worden en of er specifieke zaken zijn op het gebied van ervaring en diploma’s om in aanmerking te komen. In sommige gevallen kiezen opdrachtgevers ervoor om zelf ook een contactmoment te hebben met de potentiële kandidaten om zo zelf ook een indruk te krijgen. Dit is iets wat afhankelijk is van de opdrachtgever en bijvoorbeeld bij grote projecten minder vaak wordt toegepast.

Uitgelicht: Actuele vacatures in de bouw 

 

Samen het risico dragen van een voortijdige beëindiging van het dienstverband

Bij het samenstellen van de zoekopdracht wordt de arbeidsduur vastgelegd die meestal van tijdelijke aard is, maar er zijn ook regelmatig situaties, waarin er dusdanig goed wordt samengewerkt dat de opdrachtgever de kandidaat mee wil nemen naar een volgend project en mogelijk een vast dienstverband wil aanbieden. Een wervings- en selectiebureau helpt in dit geval bij een soepele transitie van het soort dienstverband en helpt ook bij het opstellen van het papierwerk op dit gebied. Een voordeel aan het werken met uitzendkrachten of via een wervings- en selectiebureau, is dat het risico samen gedragen wordt. Wanneer een kandidaat bijvoorbeeld niet presteert, ziek raakt of niet komt opdagen dan kan het dienstverband tussentijds makkelijker beëindigd worden en assisteert het wervings- en selectiebureau met het regelen van snelle en adequate vervanging van de weggevallen persoon.