Badkamer en toilet

Een stijlvol toilet? Dat doe je zo!

Geschreven door admin

Het kleinste kamertje krijgt vaak niet de meeste aandacht. Zonde! Het is namelijk een ruimte die je dankzij het kleine formaat met relatief weinig geld en moeite een bijzondere look geeft. Hieronder lees je hoe.

1 Kies je gewenste stijl

Inspiratie vind je overal. Kijk eens om je heen in je favoriete restaurant, bar of winkel. Welke onderdelen van het interieur vind je daar mooi? Ook online vind je uiteraard een grote bron aan inspiratie. Met name Pinterest is bijzonder handig. Maak een moodboard voor je toilet en definieer de gewenste stijl. Enkele stijlideeën: vintage, Urban Jungle, klassiek, Art Deco, Oosters, tropisch of industrieel (spray bijvoorbeeld de leidingen in een koperkleur en kies voor een matchende kraan),

2 De basics

Zodra je stijl vast staat, kun je gaan kijken naar de praktische invulling. Begin met de basics: de kleuren en materialen voor de muren en de vloer. Kies je voor licht, donker of felgekleurd? Bij een Oosterse look kies je bijvoorbeeld voor kleurrijke tegels, PVC met een tegelprint of laminaat met een Oosters kleedje erop. (Tip: het laminaat van Kwantum is leuk geprijsd!) Liever een natuurlijke look? Kies dan voor hout en steen. Een industriële uitstraling? Dan doen betonnen muren met een vintage tegelvloer het goed!

3 Optimaal gebruik van de ruimte

Denk na over een slim gebruik van de beschikbare ruimte. Heb je een hoog plafond? Dan kun je de muren goed benutten. Hang bijvoorbeeld planken op voor extra opbergruimte en zet hier leuke accessoires op. Ook kun je mandjes gebruiken waar je kleine handdoeken of toiletpapier in opbergt.

4 Kleed de muren aan

Vaak vind je een scheurkalender op de muur van het toilet. Leuk, maar niet echt stijlvol. Doe het eens helemaal anders en hang de muren vol met de mooiste wanddecoratie. Ga bijvoorbeeld voor fotolijsten met prachtige prenten en quotes of hang een Buffalo Skull aan de muur. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een opvallend behang als eyecatcher!

5 Het toiletpapier

Toiletpapier onhandig om op te bergen? Welnee! Berg het op in leuke manden, hang de rollen aan dikke takken of ga op zoek naar een originele houder.

6 De verlichting

Kies voor een lamp die goed past bij de stijl die je hebt gekozen. Omdat het plafond van het toilet vaak hoog is, kun je hier indrukwekkende hanglampen in kwijt!

7 Houd het opgeruimd

Deze regel geldt voor elke ruimte: houd het opgeruimd! Zorg ervoor dat alles een eigen plek heeft en er geen ‘rommel’ in het oog springt. Zoek dus ook een goede plek voor maandverband, tampons, vochtig toiletpapier, luchtverfrisser, enz. Berg het bijvoorbeeld op in fraaie manden of kisten.