Aanleg

De mogelijkheden van overkappingen

Geschreven door admin

Wist u dat er vele mogelijkheden zijn voor overkappingen? Deze prachtige overkappingen bieden u de gelegenheid om langer buiten te kunnen genieten. Onder andere Braat – Makers van groenbeleving heeft echte vakmensen in huis die voor u een mooie overkapping kunnen maken! Met een overkapping kunt u langer buiten zitten en extra genieten van uw tuin!

Maar waar moet u precies op letten bij het kiezen van een overkapping?

Braat-tuinaanleg-overkapping-Oosterhout-Made-Breda-Drimmelen-LageZwaluwe (4)

Materiaalsoort
Het eerste waar u op moet letten is het materiaalsoort. De te gebruiken materialen bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer en de volgende mogelijkheden. Net iets meer dan helft van de mensen kiezen voor het gebruik van hout. Dit komt met name door de grote voordelen dat hout biedt. Bovendien past hout bijna bij elke tuin en woning. Daarnaast is hout nooit saai; er zijn verschillende soorten hout: van vurenhout tot Douglas- of eikenhout! Ook kunt u kiezen uit andere materialen, zoals aluminium.

Soort overkapping
Buiten de materiaalkeuze is het belangrijk om te weten wat voor soort overkapping u graag zou willen. Wilt u graag een terrasoverkapping of liever een afgesloten veranda? En ten tweede: Is de overkapping helemaal open of toch liever afgesloten zijkanten? Zijkanten kunnen bovendien van zowel glas als hout gemaakt worden. Tenslotte kunt u ook nog een keuze maken tussen een plat dak of een schuin dak.

Locatie en afmetingen
De locatie is ook van belang voor een overkapping. Zo kunt u kiezen of de overkapping los moet staan of juist een overkapping die doorloopt vanuit het huis. Tenslotte spelen de afmetingen mee voor de uitstraling van de tuin mee en bepalen ze voor een groot deel de kosten.

Braat verzorgt dus overkappingen voor in uw tuin. Zo sluit de tuin perfect aan op uw nieuwe overkapping. Samen met u worden vrijblijvend de opties besproken. Wij gaan graag het gesprek aan om bij u de groenbeleving te maken.

Wilt u alvast een impressie opdoen van verschillende overkappingen? Deze kunt u hier bekijken.

En heeft u het iets kouder? Braat zorgt ook voor diverse verwarmingstechnieken!

Braat-tuinaanleg-overkapping-Oosterhout-Made-Breda-Drimmelen-LageZwaluwe (8)