Verbouwen

De kenmerken van een goede graafmachine

Geschreven door admin

Overal in de bouw zie je ze wel voorbijkomen: de graafmachines. Graafmachines zijn meestal redelijk grote voortuigen die in een keer veel zand of aarde kunnen optillen en makkelijk een diep gat kunnen graven in de grond. Graafmachines zijn best wel prijzig en daarom worden ze alleen gekocht door bedrijven die ze echt nodig hebben. Wanneer je als particulier een graafmachine nodig hebt, kan je deze vaak beter huren of heel misschien nog leasen. Wanneer je toch een graafmachine wilt kopen is het belangrijk om een goede te kiezen. In dit artikel noem ik een aantal kenmerken van een goede graafmachine.

De duurzaamheid

Voor grote investeringen is de duurzaamheid erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de graafmachine voor een lange periode mee gaat en ook nog efficiënt kan werken na een tijdje. Verder is het belangrijk dat je denkt aan de milieueisen. Een goede graafmachine verbruikt amper, of zelfs geen, brandstof en is daardoor enorm zuinig.

Makkelijk te besturen

Het werk wat met een graafmachine gedaan wordt is relatief eenvoudig. Hierdoor is het ook belangrijk dat de machine eenvoudig te besturen is. Een goede graafmachine heeft een joystick waarmee je eenvoudig de graver kan besturen.

Ruim en comfortabel

De dagen in de bouw duren meestal heel lang en wanneer je de hele dag in een graafmachine moet zitten is het comfort wel heel belangrijk. In een goede graafmachine heb je voldoende ruimte en is een goede stoel aanwezig die jouw lichaam ondersteunt.

Er zijn verschillende merken die goede graafmachines verkopen. Mijn persoonlijke favoriet is de Takeuchi graafmachine. Deze graafmachines zijn er in verschillende gewichtsklassen dus voor elke klus kan je wel een juiste graafmachine vinden. Het is belangrijk dat je bij het kopen van een graafmachines de juiste keuzes maakt en kijkt welke het beste bij jouw klus past.