Interieur

Creëer jouw eigen Scandinavische look!

Geschreven door admin

Scandinavische interieurs zijn mateloos populair; de woonbladen staan er bomvol van en wie heeft er bijvoorbeeld niet iets in huis van IKEA?

Wat kenmerkt  precies deze woonstijl en hoe kun je dit nu eenvoudig  toepassen op je eigen woning? Volg  de volgende 5 stappen eens:

Stap 1: Haal zoveel mogelijk (dag) licht in huis

Geef je complete interieur die lichte, luchtige uitstraling die zo kenmerkend is door goed gebruik van de natuurlijke  lichtinval in jouw woning, Houd de basis, de wanden en vloeren,  zoveel mogelijk wit en licht en maak in de aankleding  gebruik van lichte, neutrale kleuren. Denk daarbij aan  wit, grijs, zandkleur en pasteltinten. Hier en daar een accent in zwart-wit doet het ook goed in deze stijl. Hang in plaats van donkere of zware gordijnen eens een licht doorlaatbaar gordijn op in een lichte neutrale kleur.

Stap 2: Hou het minimalistisch

De luchtige uitstraling van deze Scandinavische look kun je ook bereiken  door je interieur minimalistisch te houden en ruim van opzet. Gebruik niet  te veel meubels en heb je mooie accessoires, stem deze dan op elkaar af en groepeer deze zoveel mogelijk. Hou het eenvoudig, licht en zorg voor functionele meubels om je spulletjes in op te bergen. Zo creëer je een opgeruimde indruk.

Stap 3: Gebruik natuurlijke, eerlijke  materialen

De basis van een Scandinavisch interieur is veelal wit. Veel wit  kan een ruimte nogal kil doen lijken. Hoe breng je toch warmte in je interieur? Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld een mooie groene plant, een houten meubelstuk of accessoires van bijvoorbeeld beton. Ook een mooi geweven karpet of een gebreide woonplaid geven die knusse uitstraling.

Stap 4: Kies meubilair met een eenvoudig design

Nu de basis klaar is, ben je toe aan de inrichting. Een specifiek kenmerk van deze interieurstijl is dat de meubels die je gebruikt een eenvoudig design hebben,  functioneel zijn en kwaliteit uitstralen. Kies meubels in natuurlijke materialen zoals hout.

Stap 5: Decoreer met grafische prints 

Tot slot zijn grafische prints  in deze look heel populair. Soms met het gebruik van veel kleur of soms juist alleen in zwart wit. Een kussen, plaid of poster of een ander decoratief voorwerp met grafische vormen passen perfect in deze woonstijl. Heb je nog een mooie lijst liggen? Vul deze dan eens met een mooie grafische poster  en je Scandinavische interieur is compleet!

Jouw eigen stijl

Of het nu gaat om de meubels of decoratie, blijf dicht bij die items die passen bij je eigen smaak. Zo maak je je interieur uniek en voelt je interieur aan als een jasje dat als gegoten zit.

Wil jij je huis verkopen in deze scandnavische stijl maar heb je dit interieur niet? Dan zou je kunnen kiezen voor verkoopstyling van je huis.

Wil je graag meer tips voor een bepaalde woonstijl, neem dan eens contact op met Home Inspirations of bezoek www.home-inspirations.nl voor meer wooninspiratie.