Badkamer en toilet

Binnen één dag een toilet renoveren: feit of fabel?

Geschreven door admin

Het is natuurlijk lastig als een toilet kapot gaat, want je wilt zo snel mogelijk weer een werkend toilet hebben. Maar kan het echt binnen één dag? Het zal je misschien verbazen, maar dit kan! Maar hoe werkt dit dan? Een toiletrenovatie in 1 dag kan in sommige situaties nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer het toilet niet meer naar behoren functioneert, of wanneer een toilet onhandig is geplaatst. Het is ook mogelijk dat het toilet niet voldoet aan jouw ideaalbeeld of wensen. Vaak stellen mensen dit uit omdat gedacht wordt dat het een tijdrovend project is.

Doen of laten doen?

Het toilet is maar een kleine ruimte en hierdoor onderschatten mensen vaak hoe moeilijk een renovatie kan zijn. Soms overheerst het gevoel: ik doe het zelf even. Maar onthoud dat er veel komt kijken bij een renovatie van je toilet. Zonder voorkennis, is het verstandiger om het aan een professional over te laten. Helemaal als je het binnen een dag klaar wilt hebben.

Verwijderen van vloertegels: Hoe doe je dat?

Wanneer je je badkamer wilt verfraaien met nieuwe tegels, komt het moment: je moet de oude vloertegels verwijderen. Dit is een tijdrovend en arbeidsintensieve klus die het nodige doorzettingsvermogen vereist. Maar met deze tips maken we je het een stuk gemakkelijker zodat jij in een mum van tijd nieuwe tegels in je badkamer vloer hebt! De eerste gouden tip is het bekijken van de samenstelling van de tegels. Probeer erachter te komen hoe de tegels gezet zijn zodat je de tegels correct kunt verwijderen en zo ook tijd bespaart.

Als tweede tip wijzen we je erop dat het verstandig is om speciale gereedschappen aan te schaffen, zoals een troffel. Dit is ideaal voor als je zelf niet fysiek sterk bent, maar je de tegels wel moet verwijderen. Daarnaast moet je bij in cement gegoten tegels een andere aanpak hanteren en waarschijnlijk bepaalde apparaten huren.