Beplanting

Beestjes in uw tuin bestrijden

Geschreven door admin

Het is al sinds jaar en dag een grote ergernis van bewoners van boerderijen en eigenaren van een mooi gazon in veenachtige gebieden. Ook voor het bestrijden van mollen en woelmuizen zijn er talloze oplossingen bedacht, hier vindt u meer informatie over de beestjes en de diervriendelijke manier om ze te bestrijden.

Vooral in veenachtige gebieden

Mollen komen meestal voor in het noorden en oosten van ons land. Dit komt omdat de beestjes het best gedijen in deze vochtige omgeving, de grond is hier vak sappig en eenvoudig te doorboren, het graven van gangen wordt hierdoor een stukje eenvoudiger.

Mollen en woelmuizen bestrijden

Omdat het probleem van ongedierte in de tuin al eeuwen lang bestaat, zijn er door de jaren heen ook veel verschillende oplossingen voor bedacht. Vroeger hadden steden zelfs een speciale mollenvanger die je kon inschakelen. Tegenwoordig zijn er talloze oplossingen zoals het gebruik van elektrische apparaten, mollenklemmen en meer. Het mooie is ook nog dat u al deze artikelen online kunt kopen.

Hulpmiddelen online kopen

Vroeger ging men vaak naar het lokale tuincentrum om artikelen te kopen waarmee het ongedierte bestreden kon worden. Vaak kwam men hier ook nog teleurgesteld vandaan omdat tuincentra niet altijd de juiste oplossingen bieden omdat dit grotere ongedierte te bestrijden. Bij voorkeur wilt u natuurlijk ook gebruik maken van een diervriendelijke methode, die zijn er gelukkig voldoende online te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld carbid toepassen om mollen vangen echt effectief te maken. U heeft slechts een klein beetje carbid nodig en u kunt het in de molshopen plaatsen. Door de chemische reactie met water ontstaat er een vervelende gasachtige geur die de beesten niet kunnen waarderen. Ze zullen er niet aan dood gaan maar ze zullen wel snel een ander onderkomen zoeken.