Verhuizen

Alles wat je moet weten over tiny houses

Geschreven door admin

In de afgelopen jaren zijn tiny houses steeds bekender geworden. Tiny Houses zijn primaire en volwaardige woningen op kleine schaal. De tiny houses werden als eerst erg populair in Amerika, daar is ook de Tiny House Movement ontstaan. Dit is daarna verder uit Amerika overgewaaid. De meeste mensen die in een tiny house wonen of van plan zijn om over te stappen naar een tiny house, hebben behoefte aan een eenvoudiger leven leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. 

Hoe kan je een locatie vinden?

Het wonen in een tiny house ligt minder voor de hand dan wonen in een ´gewoon´ huis. Dit komt door de schaarste en de prijs van bouwgrond. Het kan daarom even zoeken zijn voor een locatie voor je tiny house. Op dit moment zijn er nog maar weinig plekken waar je in een tiny house mag wonen. Je kan er ook voor kiezen om een tiny house in je tuin te laten bouwen door bijvoorbeeld Habro Tuinen Oosterhout. Dit is ideaal voor de kinderen zodat ze een plek hebben om zich terug te trekken of natuurlijk voor jezelf, ook zou je het tiny house kunnen verhuren. 

De voordelen

Wonen in een tiny house is voor veel mensen een fascinerend concept dat erg leuk lijkt. Het wonen in een tiny house heeft ook veel voordelen. Als een tiny house goed is ontworpen, heb je heel veel bergruimte, maar als je in een tiny house woont of gaat wonen heb je sowieso al minder bezittingen. Je hebt echt alleen maar dingen die je nodig hebt of die iets voor je betekenen. Dit vinden veel mensen fijn en het brengt veel rust. Je hebt minder werk aan het huishouden en minder onderhoudskosten.

De nadelen

Er zijn natuurlijk ook wel een paar nadelen. Een tiny house is, zoals de naam al zegt, erg klein. Met slecht weer en veel binnen zijn kan je makkelijk en snel de kleine ruimte zat zijn. Als je een liefhebber van huisdieren bent, ben je met een tiny house ook in het nadeel, er is niet heel veel ruimte voor bijvoorbeeld een hond. Samen wonen  gaat ook niet heel soepel in een tiny house. Er is ook een lastige wet- en regelgeving rondom tiny houses, dit hebben we in de eerste alinea al beschreven.