Slotenmaker

Buitengesloten worden is nooit leuk. We hebben dat allemaal wel al minstens één keer in ons leven meegemaakt. Het is gemakkelijk om snel even uit het huis of de zaak te rennen en de deur te sluiten achter ons.

Mijn aanbevelingen voor als je je buiten je huis sluit zijn gemakkelijk. Beide opties kunnen gemakkelijk zelf of door een slotenmaker gedaan worden. Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat het vaak voorkomt dat je naar een huis wandelt en een slotdoos ziet waarin er een sleutel van het huis zit. Dit wordt meestal gebruikt door makelaars om altijd een sleutel ter beschikking te hebben als iemand het huis bezoekt. Maar het kan ook gebruikt worden om een sleutel te verstoppen in je huis, auto of zelfs veel kleinere items. Je kan er gemakkelijk één kopen bij bijna alle hardware winkels voor slechts 20 euro. Ze zijn erg gemakkelijk om een code in te stellen en zijn een gemakkelijke en efficiënte manier om altijd een sleutel beschikbaar te hebben voor jou.

Ten tweede is er het elektronisch slot met toetsenbord. Deze geven je niet alleen een slot dat er goed uitziet en bij je bestaande deurklinken en sleutels past, maar bieden ook een gemakkelijke manier om altijd toegang te hebben tot het huis, wat er ook gebeurt. De toetsenbordcode kan ook veranderd worden door de huiseigenaar als dat op een gegeven moment nodig is. Dit is belangrijk omdat de code aan een contractor, familielid, buur, etc. gegeven kan worden en de relatie veranderd of verzuurd. De sleutel moet niet veranderd worden, gewoon een simpele code voor het slot. Het biedt jou ook een goede manier om het huis te verlaten en je sleutels niet te moeten meenemen. 

Het heeft ook veel voordelen. Als je een wandelaar, loper, fietser, etc. bent, is het goed om je sleutels niet te moeten meezeulen op die avonturen. Het kan een dure oplossing lijken, maar niks is minder waar. De prijzen hiervoor beginnen al rond 65 euro bij de meeste doe-het-zelf zaken. Het tweede deel van die aankoop is er zeker van zijn dat het slot correct geïnstalleerd is en hetzelfde wordt ingesteld als de andere sloten in het huis. Men kan een slotenmaker vragen om het slot te installeren en het slot opnieuw in te stellen als je een minimale kost wil. De meeste sloten hebben gemakkelijke instructies om het zelf te doen, en vaak heb je veelgebruikte tools nodig die je toch al in je gereedschapskist hebt liggen.

Neem contact met onze sleutelmaker uit Haarlem