Badkamer en toilet

3 Tips voor een veilige badkamer

Geschreven door admin

De badkamer is een van de plaatsen in huis waar de meeste ongevallen gebeuren. Steeds meer ouderen willen langer thuis wonen, terwijl dit lang niet altijd veilig is. Er worden in hun badkamer geen maatregelen genomen, waardoor de kans op een ongeval toeneemt. Kent u of bent u iemand die graag langer thuis woont? Laat u dan inspireren door de tips van www.molenaar.nl in dit artikel voor een veilige badkamer.

Tip 1: zorg voor een douche met lage instap

Het aantal ouderen die valt is dit jaar weer toegenomen, onder andere doordat ze langer thuis willen wonen terwijl hun woning hier niet voor geschikt is. Zo hebben veel badkamers van oudere mensen douches met een hoge instap of zelfs een douche in het bad. Dat is gevaarlijk, aangezien veel ouderen hun benen niet meer hoog op kunnen tillen om in de douche te stappen. Molenaar raad daarom een douche met lage instap aan. De verbouwing van het bad of de douche duurt niet lang: vaak is het al binnen één dag klaar! Dat beperkt de ergernissen van een verbouwing en zorgt ervoor dat ouderen weer veilig kunnen douchen.

Tip 2: beperk de kans op uitglijden

We krijgen allemaal rillingen over onze rug als we denken aan een val op ons achterhoofd door een glijpartij over natte tegels. Als je jong bent overkomt je dit vaak bij een zwembad, maar als je ouder wordt kan dit je ook overkomen in je eigen badkamer. Gelukkig is hier een snelle oplossing voor: een antislip laag aanbrengen over de tegels heen. Na het aanbrengen is de vloer al binnen een paar uur beloopbaar. Daarnaast beperkt de vloer de opbouw van schadelijke bacteriën waardoor hij ook erg schoon is.

Tip 3: zorg voor de juiste hulpmiddelen

Er zijn hulpmiddelen voor ouderen op de markt om meer stabiliteit te genereren in de douche. Zo zijn er bijvoorbeeld antislip matten, douchezitjes en wandgrepen te koop die vaak zonder te boren bevestigd kunnen worden. Wat overigens vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel erg belangrijk is, is een juiste thermostaatkraan. Door plotselinge temperatuurverschillen kunnen ouderen schrikken of zelfs in paniek raken wat de kans op een val vergroot. Ook hier houden we rekening mee bij Molenaar. Meer informatie over veilig douchen of het renoveren van uw badkamer? Kijk dan gerust op onze website voor meer inspiratie, ervaringen van onze klanten en offerte aanvraag.