Verbouwen

3 redenen om een dakkapel te plaatsen

De plaatsing van een dakkapel
Geschreven door admin

Waarom een dakkapel? Dat vraag je je misschien af als je de zoveelste verbouwing in de straat ziet. Dakkapellen zijn tegenwoordig erg populair. In vrijwel elke straat zie je wel één of meerdere woningen met een dakkapel. Stiekem is dat ook geen wonder, want een dakkapel biedt nou eenmaal veel voordelen. 


Overweeg jij de aanschaf van een dakkapel? Of vraag je je simpelweg af waarom steeds meer mensen bij jou in de buurt hiervoor kiezen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende drie redenen om een dakkapel te plaatsen. 

 

1. Aantrekkelijke uitstraling 


Je doet je uiterste best om de binnenkant van je huis zo mooi mogelijk te maken. Dit doe je met de mooiste meubels, accessoires en schilderwerk op de muren. Helaas is dat niet altijd te zeggen over de buitenkant van de woning. Deze wordt nog al te vaak vergeten. Zonde, want dit is juist het visitekaartje van het huis. Met een kunststof dakkapel op maat geef je jouw huis direct meer aantrekkingskracht. 


Voorheen was het tegendeel juist waar. Een dakkapel deed afbreuk aan de uitstraling van de woning. Het liep niet in elkaar over. Hoorde niet bij de rest van de stijl. Inmiddels is dat echter niet meer het geval. Dakkapellen zijn nu juist uitzonderlijk aantrekkelijk te noemen. Kunststof dakkapellen zijn bijvoorbeeld in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt uit elk denkbare kleur en structuur kiezen. Zo zijn er zelfs dakkapellen in houtlook verkrijgbaar. Zo passen ze bijvoorbeeld uitstekend bij een oudere woning, maar beschikt men wel over de voordelen van kunststof. Hiermee wordt de dakkapel een ware eyecatcher voor jouw woning. 

2. Waardevermeerdering van het huis 


Dit is een argument dat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt. Hij klopt ook als een bus. Een huis met dakkapel is direct meer waard. Dat komt doordat er dankzij de dakkapel vaak meer ruimtes kunnen worden gerealiseerd. Hierdoor heeft een huis bijvoorbeeld plotseling één slaapkamer extra. Dit is met name voor gezinnen met meerdere kinderen absoluut van toegevoegde waarde. 

3. Meer ruimte in huis 


Kom je steeds vaker ruimte tekort? Bijvoorbeeld omdat het gezin flink gegroeid is? Of omdat je vanuit huis bent gaan werken? Dan zou je misschien graag een extra kamer in huis hebben. De zolder is hier bij uitstek geschikt voor, maar dit is vaak door de schuine hoeken niet echt mogelijk. Met behulp van een dakkapel zorg je ervoor dat je de ruimte binnen deze schuine wanden beter kunt benutten. Hierdoor gaat er minder ruimte verloren en kan er zelfs een volwaardige kamer gerealiseerd worden. 


Dankzij een dakkapel zou je dus in staat kunnen zijn om een extra badkamer of toilet te maken, een studeerkamer te realiseren of een extra slaapkamer te maken. Zo geniet je direct van meer ruimte in huis. 


Wist je dat de plaatsing van een dakkapel bovendien redelijk snel gaat? Zeker wanneer deze al prefab gemaakt is. Dan duurt het plaatsen van een dakkapel meestal niet langer dan één dag.