Aanleg

3 manieren om jouw woning levensloopbestendig te maken

Geschreven door admin

Woon jij in een prachtige huis op een fantastische plek en wil je daar zo lang mogelijk blijven wonen? Naarmate je ouder wordt kan het moeilijk worden om in jouw huidige woning te blijven wonen. Ouderdom kan ervoor zorgen dat je de trap niet meer zo makkelijk op kunt, of dat het lastiger wordt om de woning goed te onderhouden. Door echter een paar aanpassingen te maken kun je nog jarenlang genieten van jouw prachtige woning. Een woning levensloopbestendig maken kan op allerlei verschillende manieren. Wij geven je drie tips.

Kunststof kozijnen

Woon je in een groot huis valt het onderhoud van je woning je steeds zwaarder? Veel woningonderhoud heeft te maken met het houtwerk van de woning. Het hout van de boeien of de kozijnen heeft veel onderhoud nodig. Houtwerk moet regelmatig geschilderd worden omdat het anders kan gaan verrotten, waardoor het vervangen moet worden. Door jouw houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen zijn de eindeloze schilderbeurten voorgoed verleden tijd. Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden en hebben een levensduur van minimaal 30 jaar, waardoor jouw woning altijd een nette, verzorgde uitstraling heeft. Met kunststof kozijnen behoeft jouw woning opeens een stuk minder onderhoud en houdt jij meer tijd over om te genieten van jouw prachtige plekje.

Kunststof gevelbekleding

Bestaat uw gevel (voor een gedeelte) uit hout? Een (gedeeltelijke) houten gevel vergt, net als houten kozijnen, veel onderhoud. Het houtwerk moet regelmatig geschilderd en/of gelakt worden om ervoor te zorgen dat het niet gaat rotten. Houtwerk heeft een prachtige uitstraling, maar het onderhouden ervan kost veel tijd en energie. Wil je het onderhoud van jouw houten gevel reduceren? Dan is kunststof gevelbekleding iets voor jou. Kunststof gevelbekleding combineert de mooie, klassieke uitstraling van hout met het lage onderhoud van kunststof. Hierdoor blijft de uitstraling van jouw gevel bewaard, maar is het intensieve onderhoud ervan verleden tijd.

Huisautomatisering

De laatste manier om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk in jouw huidige woning kunt blijven wonen is door de woning zo veel mogelijk aan te passen met het oog op de toekomst. Het plaatsen van een traplift, automatische verlichting, automatische gordijnen en automatische deuropeners maakt het leven een stuk gemakkelijker. Ook het plaatsen van een aangepast toilet, een aangepaste badkamer en een slaapkamer op de begane grond zorgen ervoor dat jij zo lang mogelijk in jouw paleisje kunt blijven wonen.