Interieur

Zit-sta bureau voordelen

Geschreven door admin

Bent u het zat om heel de dag op de zelfde positie te blijven zitten? Soms is het strekken van uw benen daar de oplossing voor. Dit kunt u gemakkelijk afwisselen door middel van een zit-sta bureau. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om 2 uur zittend werk te doen en daarna 2 staand te werken.

Beter voor uw bloedsomloop

Doordat u niet heel de zijn op de zelfde positie zit en uw benen meer beweging krijgen zal de bloedsomloop in uw lichaam verbeteren. Hierdoor zal u zichzelf beter kunnen concentreren en heeft u minder snel last van klachten zoals: last van uw benen, rug en uw nek. Door dit gemakkelijk te verstellen bureau kunt u het precies zo instellen dat u geen last krijgt van deze klachten.

Langer leven en calorieën verbranden

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die 6 uur per dag zitten minder lang te leven hebben dan mensen die 3 uur per dag zitten. Dit komt vaak doordat u de zittende uren niet kan compenseren zoals je bijvoorbeeld na het snoepen een half uurtje gaat wandelen.

Daarnaast zorgt het zitten ervoor dat u een lagere hartslag heeft dan wanneer u staat. U verband zo dus minder calorieën. Staand werken vergt meer inspanning dan zittend werk.

Let wel goed op!

Wanneer u er voor kiest om achter een zit-sta bureau te werken is het niet verstandig om heel de dag te staan. Dit kan lijden tot overbelasting van de spieren. Afwisseling en comfortabele schoenen is dus heel erg belangrijk. Draag dus geen hoge hakken wanneer u meer staat dan zit.

Nog een extra tip

Veel kantoren maken gebruik van een vast telefoon. Wanneer u een draadloze telefoon heeft en een lang gesprek kunt u wat gemakkelijker en meer bewegen. Door een vergadering staand te houden bespaard u meer tijd. Deze tijd kunt u dan spenderen in andere werkzaamheden. Doordat u staat is iedereen scherper ingesteld en dit is anders dan wanneer u zit.

Even wennen

In het begin zullen uw voet er aan moeten wennen om zo lang te staan. Dit zal na ongeveer 2 weken verdwenen zijn. Houdt het wel vol en probeer in het begin een afwisseling van 1 uur aan te houden. Zo kan u een beetje wennen en later zelf inschatten hoelang u wilt gaan staan.

Waar zijn deze te koop?

Voor een zit-sta bureau kunt u terecht op www.officetopper.com. Nog niet genoeg informatie over dit bureau? Dan kunt u altijd even contact op nemen. Ook kunt u in de showroom komen kijken en het bureau direct testen.