Heeft u last van vocht in de betonvloer? Dat kan tot behoorlijk nare gevolgen leiden, vocht en woonbeton gaan niet samen. Is er geen sprake van (ernstige) lekkage, zoals bij regenval of als het gevolg van een overgelopen wasmachine, maar is de vloer toch vochtig? In dat geval bestaat het risico dat er wat anders aan de hand is. Wellicht is de lucht in uw woning te vochtig en dient u meer te ventileren of trekt er vocht op vanuit de kruipruimte. Zoals een laminaatvloer krom kan trekken bij teveel vocht kan ook woonbeton daar schade van ondervinden. Het is van belang daar niet te licht over te denken en direct een woonbeton specialist (www.woonbeton.nl) in te schakelen.
Schade door vocht in woonbeton
Vocht in uw woonbeton kan tot aanzienlijke schade leiden, ook al lijkt het daar in eerste instantie misschien niet direct op. U kunt last krijgen van gezondheidsklachten, schade aan de vloer en de rest van uw woning of gebouw en andere grote problemen. Vocht in de vloer kan het materiaal aanzienlijk aantasten, waardoor de goede kwaliteit van het woonbeton verloren gaat. Het is daarom van belang om bij de constatering van vocht in de betonvloer direct contact op te nemen met een specialist en duidelijk aan te geven wat er precies aan de hand is.
Beton kan bezwijken
Betonvloeren hebben veel te verduren, bijvoorbeeld als het gevolg van de weersomstandigheden en de invloed vanuit de kruipruimte. Zodra er vocht in de betonvloer of het woonbeton zit kan het materiaal schade oplopen. Het kan gaan om een barst in de betonvloer, net als een complete scheur die tot gevaarlijke situaties kan leiden. Bijkomend nadeel? De schade aan de betonvloer kan ertoe leiden dat het woonbeton nog meer schade op zal lopen. Het is wat dat betreft een effect dat zichzelf steeds verder zal versterken. Het is daarom van belang om direct actie te ondernemen, voordat het beton bezwijkt onder de druk die te groot wordt vanwege de schade.