Verbouwen

De voordelen van een mini graafmachine

Geschreven door admin

Je hebt veel verschillende soorten graafmachines zoals de micro, de mini en de standaard graafmachine. Het verschil zit hem in het gewicht van de machines. In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van de mini graafmachine. Zo worden mini graafmachines steeds populairder in de bouwsector, omdat ze makkelijk in gebruik zijn

Makkelijk in gebruik

Je komt er redelijk snel achter hoe zo’n machine werkt omdat ze makkelijk in gebruik zijn. Binnen enkele minuten heb jij door hoe je moet graven en dingen moet verplaatsen. Dus mocht je nieuw zijn in het vak, stap dan gerust is op een machine, zodat je ziet dat je het redelijk snel door hebt.

Krappe ruimtes

De grotere graafmachines kunnen niet goed bij kleine ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan steegjes of een tuin. Met een veelzijdige mini graafmachine kan je natuurlijk over zo bij, waardoor je het meeste werk aan de mini graafmachine kan overlaten.

Stiller

De mini graafmachines maken ook niet veel lawaai, dat komt omdat ze een kleinere motor hebben dan de grotere graafmachines. Ideaal voor als je in een woonwijk moeten wezen waar de meeste mensen nog liggen te slapen om 8 uur.

Minder destructief

Een minigraver zijn natuurlijk een stuk lichter dan zijn grotere broer. Op die manier brengen de mini graafmachines ook minder schade toe aan de grond.

Gemakkelijk vervoerd

Als grootste voordeel heb je toch wel dat je een mini graafmachine makkelijk kan vervoeren. Je kan ze zo op een oplegger laden en vervoeren naar een andere plaats.

Geld besparend

Mini graafmachines zijn natuurlijk ook een heel stuk goedkoper dan de wat grotere graafmachines. Dit kan wel in de tienduizenden euro’s lopen.